Dübörög a ház!

Írok egy kis blogot, hogy jelet tudjak adni magamról Brüsszelben...

Eső counter

Esős napok száma mióta itt vagyok: 10/2 ( eltöltött napok száma/esős napok száma)

Buli counter

Bulis napok száma mióta itt vagyok: 10/6

Friss topikok

  • viti2: A sálakhoz grat, szerintem a kanadás elég király, biztos a többi is jó. Kíváncsi vagyok mikor kezd... (2009.11.26. 20:46) Milyen cuccaim lesznek....
  • kutyacica: @szpiti: na Szpiti ez kiralysag! En dec11-en megyek, akkor majd mindenkeppen ossze kell futnunk! A... (2009.11.20. 22:39) Lille-ben jártam
  • szpiti: Jaja, örülök, hogy mostanában senkinek nem jutottam eszébe, hogy ideális alany vagyok MLM-re... "N... (2009.11.19. 20:03) Érdekes videók
  • viti2: Mire mi megyünk profi idegenvezető leszel, mert kb ugyanezt a programot fogjuk végigcsinálni. Az I... (2009.11.11. 23:48) A távolmaradásom oka...
  • kutyacica: @viti2: +1 ez milyen zene mar :))) aztan majd csak figyeljel, iden en is Halloween-ezek vegre, k... (2009.10.31. 05:16) Hát akkor táncoljál...

Bólints Roli!!!

2009.11.28. 16:34 szpiti

Tegnap voltunk Anderlecht meccsen, ami egy élménynek nagyon jó volt, focimeccsnek már annyira nem :)

Az Anderlechtről azt kell tudni, hogy Belgium legsikeresebb csapata (bár napjainkban a Standard Liege is elég jól áll), 29 bajnoki elsőséggel, KEK és UEFA-kupa győzelemmel. Mondjuk nem volt nehéz dolguk kitűnni, ők a királyi alakulat ( Royal Sporting Club Anderlecht), idén 101 évesek.
Külön öröm volt számunkra, hogy Juhász Roli személyében a legjobb magyar hátvéd szerepel a csapatban, így kötelező volt megnéznünk, mit teljesít.

Az már jó hangulatot ígért, hogy a 25 ezres stadionban egyetlen szektorba lehet jegyet venni földi halandónak, a többit a bérletesek elvitték. Lefoglaltuk a jegyet, és az első fura dolog a stadionnál ért minket. Hajtás után kiderül, hogy mi volt ez, képek és videó várható :)

Szóval amikor odaértünk egy kis ablaknál átvehettük a jegyet, ami mindenkinek névreszóló borítékban volt, egy bácsi kikereste, mintha postán lennénk:) Mindenkinek kis üdvözlő levél, jó szurkolást, és a borítékban a jegy, szóval nagyon szimpatikus volt.

Mindenképpen említést igényel, hogy 8-an mentünk a meccsre, ebből az egyik német srác hazai csapata (elfelejtettem, honnan van:)) lila-fehérben játszik, a szlovén srác csapata, a Maribor színe lila-fehér, az olasz srác csapata a Fiorentina, ami ugyebár lila-fehér, én 8 éves korom óta a békéscsabai lila-fehér mezt imádom, és találjátok ki mi az Anderlecht színe. Úgy van!
Szóval érdekes véletlen, de ebből fakadóan kötelező sálvásárlást jelentett, ezt sikerült zsákmányolni:
Elég nyugodt volt a környezet a meccs előtt, bár valószínűleg ez azért is volt, mert az ellenfél nem igazán jelentett fenyegetést az Anderlecht elsőségére, így csak néhány hangoló ember tűnt ki a tömegből. A stadion kb meg is telt, egy szektor maradt üresen, szándékosan, a vendégszurkolók mellett, a kiírás szerint 23 néző volt.

Jól kezdődött a meccs, támadott az Anderlecht, jöttek a szögletek, a 11. percben pedig a mi Rolink emelkedett és kicsit szerencsés gólt bólintott a hosszúba. Már előtte is kiabáltam neki, hogy "Bólints Roli", szóval szerintem nem akart csalódást okozni.
Egyébként kb minden szögletet Rolira rúgtak, még egy veszélyes helyzetet alakított ki, visszafejelt egy labdát, amit a csatár belőtt, de les miatt nem adták meg.

Apropó csatár, van az Anderlechtnek egy hihetetlen erős, jól képzett csatára, Lukaku (a bőrszínét gondolom a név után nem kell magyaráznom :)), sztem nem sokáig fog itt játszani, nem bírták tartani a védők...

Az első félidőben jó votl a hangulat, sajnos a kezdés előtti koreográfiát nem láttunk, mert az ultrák pont felettünk voltak, de igyekeztünk bekapcsolódni a szurkolásba, minden második szólam szövege a "Sporting, Sporting!" volt, ezt még mi is értettük :)

A második félidő elég unalmas volt, a Roli irányította védelem remekül megszűrt minden támadást, helyzete sem volt a Kortrijk-nek, ők meg a vezetés tudatában annyira nem erőlködtek. Szóval maradt az 1:0, győztes meccs!

A szurkolók elég visszafogottak voltak végig, a bíró egy-két ítéleténél volt egy kis hepaj, de amúgy nagyon visszafogottan hozták le az egész meccset. Itt egy kis hangulatvideó, amit a mobilommal csináltam, lehet látni legalább, hogy milyen hideg van :) A kezdés előtt kb 5 perccel készült, kis felvezető zenével: 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://duborogahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr371558921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása