Dübörög a ház!

Írok egy kis blogot, hogy jelet tudjak adni magamról Brüsszelben...

Eső counter

Esős napok száma mióta itt vagyok: 10/2 ( eltöltött napok száma/esős napok száma)

Buli counter

Bulis napok száma mióta itt vagyok: 10/6

Friss topikok

  • viti2: A sálakhoz grat, szerintem a kanadás elég király, biztos a többi is jó. Kíváncsi vagyok mikor kezd... (2009.11.26. 20:46) Milyen cuccaim lesznek....
  • kutyacica: @szpiti: na Szpiti ez kiralysag! En dec11-en megyek, akkor majd mindenkeppen ossze kell futnunk! A... (2009.11.20. 22:39) Lille-ben jártam
  • szpiti: Jaja, örülök, hogy mostanában senkinek nem jutottam eszébe, hogy ideális alany vagyok MLM-re... "N... (2009.11.19. 20:03) Érdekes videók
  • viti2: Mire mi megyünk profi idegenvezető leszel, mert kb ugyanezt a programot fogjuk végigcsinálni. Az I... (2009.11.11. 23:48) A távolmaradásom oka...
  • kutyacica: @viti2: +1 ez milyen zene mar :))) aztan majd csak figyeljel, iden en is Halloween-ezek vegre, k... (2009.10.31. 05:16) Hát akkor táncoljál...

Qpázók Brüsszelben...

2009.09.26. 02:53 szpiti

Érdekes élményben volt részem, amikor szerdán körülnéztem a VUB-s Welcome Day-en. Kb ugyanaz a lényege egyébként mint otthon, kimennek a különféle szervezetek sátrakkal, és pr-olják magukat, meg a rendezvényeiket.
Volt egy csomó unalmas cucc, mondjuk van külön Apple-s tömörülés az egyetemen, ők nem sokat csináltak, csak kivitték a Mac-eket, meg a különféle színes szarokat :)
Ja, meg láttam egy plakátot, valamilyen előadást hirdetett hollandul, előadó Laszlo Balogh, született Békéscsaba, végzett villamosmérnök. Mik vannak... Kár, hogy hollandul van, így nem fogok csak azért elmenni és másfél órát végigülni, hogy lepacsizzak egy földivel. Bár az egyik srác mondta, hogyha van 4-5 külföldi érdeklődő az általuk szervezett előadásokon, akkor megcsinálják azt, hogy a terem hátuljában fordítanak real time-ban a kis csoportnak.

Na vissza az érdekes részhez:
Sétálgattunk a campuson, és a sátrak végénél megtaláltuk a helyi bulirendező "gépészek" sátrait. A stílusuk volt gépész, nem a hovatartozásuk :) Az rendben volt, hogy sütörgettek virslit, meg sült krumplit, meg árultak söröket. Mellé kitettek egy dj pultot, ahonnan ment az elektro, gondolom a környéken nem nagyon volt tanítás, vagy csak nem érdekelt senkit :) Meg voltak kitéve dísznek ilyen fából faragott ügyességi játékok, kb mamáéknál a padláson vannak hasonlók :) Az igazi fun akkor kezdődött, mikor leálltunk játszani az egyik dobálózós játékkal. Odajött egy srác, elkezdett hollandul beszélni, mondtuk, hogy nem lesz jó, váltson angolra. Egy perc múlva le is esett neki, hogy miről beszélünk, és mondta, hogy csak azt kérdezte, hogy VUB-sok vagyunk-e. Mert ha igen, akkor kurva sürgősen kezdjünk el inni, ez nem méltó a VUB-sokhoz, hogy józanok legyünk :) Megkínált minket piával, volt nála egy tálca borzasztó, menta ízű szesz, mintha fogkrém lett volna felhigitva. Mondta, hogy minden egyes korttyal csak szarabb íze lesz, de ingyen van és van benne szesz :)

Ezután pár méterrel arrébb odamentünk egy csoporthoz, akik éppen kockáztak. Az volt a lényeg, hogy egy ember bemondott egy számot, a mellette álló megtippelte, hogy alá vagy fölé fog dobni. Aki veszít az iszik. Egy pohár sört ( az itt 3 deci) húzóra. Na, hát mikor mi odamentünk, már a sokadik kör mehetett, mert egy vödröt is adtak körbe a kocka mellett, kb mindenki hányt miután lehúzta a sört :DDDDD Néha kicsit mellé, néha kicsit bele, a csúcs viszont az a csávó volt, aki belehányt a vödörbe, majd azt gondolta, hogy mostmár jól van, és amikor elkezdett beszélni, telibehányta az asztalt :DDDD Azért folytatták a játékot, mi meg eljöttünk :)
Azt hiszem, nálam ők kapják idén a rücsök qpát!!

Este volt a hivatalos nyitó buli, egy baszott nagy fehér sátorban a campus egy füves részén. Mondta az egyik gyerek, hogy ilyenkor nagy hagyománya van a sördobálásnak, úgyhogy ne a legjobb ruhánkba menjünk. :)
A bulin mindenki kajak részeg volt, 2 dj játszott élőben, ment a szeletelés, szóval jó volt látni egy ilyet is, a sördobálós rész szerencsére elmaradt idén :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://duborogahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr681407836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tséká 2009.09.26. 23:41:18

Igen, arra én is felfigyeltem hogy Hollandiában is egy sör az 3dl. De így jobb is buliban. Nem melegszik fel addig nem pezseg ki, és nincs az a frusztráló érzés hogy vagy kerítek neki egy helyet vagy lehúzom egészbe'.
süti beállítások módosítása