Dübörög a ház!

Írok egy kis blogot, hogy jelet tudjak adni magamról Brüsszelben...

Eső counter

Esős napok száma mióta itt vagyok: 10/2 ( eltöltött napok száma/esős napok száma)

Buli counter

Bulis napok száma mióta itt vagyok: 10/6

Friss topikok

  • viti2: A sálakhoz grat, szerintem a kanadás elég király, biztos a többi is jó. Kíváncsi vagyok mikor kezd... (2009.11.26. 20:46) Milyen cuccaim lesznek....
  • kutyacica: @szpiti: na Szpiti ez kiralysag! En dec11-en megyek, akkor majd mindenkeppen ossze kell futnunk! A... (2009.11.20. 22:39) Lille-ben jártam
  • szpiti: Jaja, örülök, hogy mostanában senkinek nem jutottam eszébe, hogy ideális alany vagyok MLM-re... "N... (2009.11.19. 20:03) Érdekes videók
  • viti2: Mire mi megyünk profi idegenvezető leszel, mert kb ugyanezt a programot fogjuk végigcsinálni. Az I... (2009.11.11. 23:48) A távolmaradásom oka...
  • kutyacica: @viti2: +1 ez milyen zene mar :))) aztan majd csak figyeljel, iden en is Halloween-ezek vegre, k... (2009.10.31. 05:16) Hát akkor táncoljál...

A magyar név újra szép lesz...

2009.10.16. 20:42 szpiti

Hát megvolt tegnap a Food Fair, de ez egy hosszabb sztori :)

Szerdán nekálltunk megfőzni a pörköltet, egész jól szórakoztunk közben, köszönhető ez egyrészt a jókedvünknek, másrészt a főzőbornak amit fogyasztottunk közben. Végül 5.6 k sertéshúsból főztünk, előzetesen úgy számoltuk, hogy 35-40 embernek elég lesz, de sztem 25 adagnál többet nem hoztunk ki belőle... Az össz költségünk 50 euró volt, krumplival, kenyérrel együtt.
Az a helyzet, hogy a szerdai buli előtti alapozás áttevődött a konyhába ahol voltunk, folyamatosan volt ott velünk még 3-4-5 ember :), később azért becsatlakoztunk mi is a nagy társaságba, de kedvünk már nem volt menni a buliba, így skippeltük.

Csütörtökre hagytuk a krumpli főzést, így korábban érkeztünk. Már ekkor éreztem, hogy nagyon jó lesz a hangulat, mivel az egész rendezvény a campuson egy füvös placcon került megrendezésre, ekkor még nagyban állították fel a sátrakat.
A para az volt, hogy kb 2 órán keresztül nem volt áram, és amikor a már otthonról visszahívott mester csiszolt egy kis áramot, ott nyomult a tömeg, sok időt nem lehetett pazarolni, így mire a krumpli megfőtt a pörköltet mind eladtuk :)
Csak hogy tanítsunk egy kis kultúrát a népeknek, mindenkivel itattunk a jóféle házi pálinkánkból egy nyeletet, mert hogy ezt ugye nálunk úgy szokás. A probléma mindössze annyi volt, hogy nyilván mindenki azt akarta, hogy igyunk velük mi is... És akkor szállt el minden más nemzet esélye, amikor úgy nyitottuk meg a magyar sátrat, hogy előadtuk az ajólovast. Ekkorra befutott Ákos meg Bius, akik tök véletlenül itt voltak Brüsszelben :), szóval azért elég jól szólt a kórus.
Összegezve: imádtak minket, a pálinka óriási sikert aratott, két belga lány többször is visszajött ( a belgánál kell egy kis köhintést tennem, ugyanis az egyikük Ruandából származik, a másiknak meg magyar az apja :)), elégedten nyugtáztuk, hogy méltón képviseltük az ország hírnevét :)

Apropó, találkoztunk egy belga lánnyal, aki egy évet élt Mo.-on és teljesen hibátlanul beszél magyarul, hihetetlen volt, hogy egy év alatt így megtanult...

A többiek kajájával nem is igen foglalkoztunk, mire nálunk elfogyott minden már nem voltunk éhesek ( szomjasok se...)

A végére pár kép a kezdetről, a végső kóstolásról és a belga lányokról :)


 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://duborogahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr511454876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viti2 2009.10.17. 12:30:20

Láttam ezt az albumot facebookon. Szerintem Tibi te előző (vagy következő) életedben hentes voltál (vagy leszel). Amúgy látom volt főzőbor is rendesen, te meg persze mint az összes többi alapanyagot azt is lecsekkoltad.

szpiti 2009.10.17. 16:16:34

@viti2:
Minden szakács tudja, hogy a finom étel titka az elegendő főzőbor, így nem tehettem mást...
süti beállítások módosítása